Voedingsleer-gewichtsconsulent

Leer meer over voeding!

Door beroepsvereniging BGN erkende opleiding Gewichtsconsulent!

NU voor slechts 1299 euro! incl. begeleiding en 10 privélessen!

De opleiding Gewichtsconsulent is erkend door de BGN (Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland). Dit betekent dat de opleiding voldoet aan de hoge kwaliteitseisen die de BGN stelt aan opleidingen op het gebied van gewichtsconsultancy. Als je de opleiding succesvol afrondt, dan is het mogelijk om je aan te melden bij deze beroepsvereniging. Veel zorgverzekeraars vergoeden de consulten van BGN-erkende gewichtsconsulenten!

Over de cursus Gewichtsconsulent

Het probleem van overgewicht wordt steeds groter. Inmiddels is ruim 40% van de Nederlandse bevolking te zwaar, en dit aantal groeit nog steeds. Door het drukke leven en veel ‘gemaksvoedsel’ hebben velen een leefstijl ontwikkeld die ongezond is, maar waar ze niet zo gemakkelijk meer vanaf komen.

Als gewichtsconsulent kun je deze mensen helpen de strijd met de kilo’s aan te gaan, en te winnen! Jij weet als geen ander hoe je een snelle, ongezonde leefstijl verandert in een gezonde leefstijl met bewuste voedingskeuzes. Je weet mensen te stimuleren en te motiveren bij het maken van de juiste keuzes, en zorgt er zo voor dat jouw klanten weer op een gezond gewicht terecht komen.
Wat kun je met deze cursus gewichtsconsulent?

De cursus Gewichtsconsulent is een praktische cursus die voor iedereen gemakkelijk te volgen is. Dankzij de overzichtelijke lessen en de heldere praktijkvoorbeelden leer je in snel tempo alles over voeding en gewicht.

Ga de strijd aan met de kilo’s!
Veel mensen hebben te maken met overgewicht, en dat kan vervelende gevolgen hebben voor de gezondheid. Als gewichtsconsulent kun jij deze mensen helpen van hun overtollige kilo’s af te raken en gezonder en bewuster te leven.
Leer alles over een gezonde levensstijl
Tijdens de cursus leer je alles wat je moet weten over voeding en gewicht. Zo kun je anderen een persoonlijk advies geven en hen helpen een gezonder voedingspatroon op te bouwen.
Help anderen van hun overgewicht af te komen
Natuurlijk kun je niet alleen je eigen gewicht onder controle houden. Je kunt ook de mensen om je heen adviseren over de verschillende soorten voeding en ze vertellen hoe ze voor zichzelf de juiste keuze kunnen maken.
Ga aan de slag als professioneel gewichtsconsulent
Wil je van voeding en gewicht je beroep maken? Met de cursus Gewichtsconsulent kun je ook professioneel aan de slag! Start je eigen onderneming als zelfstandig gewichtsconsulent, of sluit je aan bij een voedings- of gezondheidscentrum.

Cursusinhoud gewichtsconsulent

Met de cursus Gewichtsconsulent heb je een zeer complete en veelzijdige cursus in handen. Je leert alles over een gezonde, evenwichtige voeding en het maken van de juiste keuzes. Daarmee kun je niet alleen je omgeving adviseren over voeding en gezondheid, maar heb je ook alles in huis om een carrière als professioneel gewichtsconsulent te starten!

De cursus bestaat uit een aantal onderdelen:

Basiskennis voedingsleer
Je bekijkt de basis van de voedingsleer: anatomie en fysiologie, de verschillende voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft, de waterhuishouding en de stofwisseling.
Voorlichtingsinstanties
Je maakt kennis met een aantal bekende organisaties die zich bezighouden met voorlichting over voeding, en leert welke informatie je waar kunt vinden.
Toegepaste voedingsleer
Je verdiept je verder in de voedingsleer en leert deze ook toe te passen. Je leert over voeding in verschillende levensfases, voedselallergieën en overgevoeligheid, ziekten die door (verkeerde) voeding kunnen ontstaan, eetstoornissen, vermageringsdiëten en verschillende medicijnen.
Voeding en sport
Een goede voeding en voldoende beweging gaan hand in hand bij het aanpakken van overgewicht. Je leert hoe je een gezonde voeding kunt combineren met het juiste bewegingsprogramma.
Warenkennis
De producten die je in de winkel kunt kopen moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen. Je leert hoe je etiketten leest, welke wettelijke bepalingen en gezondheidskeurmerken er zijn, en hoe je omgaat met voeding en hygiëne.
Dieetleer
Je maakt kennis met een aantal van de bekendste diëten van dit moment, en leert hoe deze diëten werken.
Voorlichting en advies
Je leert hoe je zelf voorlichting en advies over gezonde voeding kunt geven. Je verdiept je in het maken (of bestellen) van goed voorlichtingsmateriaal, presentatietechnieken, gesprekstechnieken, leerprocessen en groepsprocessen.
Je eigen bedrijf
Wil je aan de slag als zelfstandig gewichtsconsulent? In dit laatste onderdeel leer je waar je rekening mee moet houden bij het opzetten van je eigen praktijk.

Inclusief GRATIS praktijkdag Coachingsvaardigheden en Gesprekstechnieken
Als je lid wil worden en blijven van de BGN dan dien je te beschikken over aantoonbare ervaring op het gebied van coaching en gesprekstechnieken. Door het volgen van deze praktijkdag voldoe je aan de gestelde voorwaarde en kun je je aanmelden als BGN-lid.

Vooropleiding

U heeft geen specifieke vooropleiding nodig om deze cursus te kunnen volgen.
Starten met de cursus

U kunt op elk moment van het jaar starten met deze cursus.

Om in aanmerking te komen voor de BGN-Erkenning Gewichtsconsulent dient u verplicht examen af te leggen en u dient deel te nemen aan de praktijkdag. Examen en praktijkdag vinden enkele keren per jaar plaats in Utrecht. De kosten voor dit examen bedragen ong. 125 euro.

Heeft u alle huiswerkopdrachten ingestuurd en hiervoor een voldoende beoordeling behaald (minimaal een 5,5)? Dan kunt u het waardevolle Getuigschrift aanvragen. Hiermee bewijst u dat u de cursus heeft gevolgd en heeft afgerond. Na betaling van €28,50 ontvangt u het waardevolle en fraaie Getuigschrift thuis.