Voedingsleer-gewichtsconsulent

Leer meer over voeding.

Door beroepsvereniging BGN erkende opleiding Gewichtsconsulent.

Nu voor slechts 1.299 euro incl. begeleiding en 10 privélessen!

De opleiding Gewichtsconsulent is erkend door de BGN (Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland). Dit betekent dat de opleiding voldoet aan de hoge kwaliteitseisen die de BGN stelt aan opleidingen op het gebied van gewichtsconsultancy. Als je de opleiding succesvol afrondt, dan is het mogelijk om je aan te melden bij deze beroepsvereniging. Veel zorgverzekeraars vergoeden de consulten van BGN-erkende gewichtsconsulenten!

Waarom een cursus Gewichtsconsulent?
Je kunt de cursus volgen om zelf een gezonde leefstijl aan te leren, maar ook om anderen te helpen met hun gewichtsproblemen. Het probleem van overgewicht wordt steeds groter. Inmiddels is ruim 40% van de Nederlandse bevolking te zwaar en dit aantal groeit nog steeds. Door het drukke leven en veel ‘gemaksvoedsel’ hebben velen een leefstijl ontwikkeld die ongezond is, maar waar ze niet zo gemakkelijk meer vanaf komen. Daarnaast geeft overgewicht vaak ook andere gezondheidsproblemen (zoals bijv. diabetes type 2). Gewichtsconsulenten zijn van belang om deze groep weer een gezonde leefstijl aan te meten.

Wat kun je met deze cursus gewichtsconsulent?
Behalve jezelf een gezonde leefstijl aanleren, kun je als gewichtsconsulent mensen met gewichtsproblemen helpen de strijd met de kilo’s aan te gaan en te winnen! Jij weet als geen ander hoe je een snelle, ongezonde leefstijl verandert in een gezonde leefstijl met bewuste voedingskeuzes. Je weet mensen te stimuleren en te motiveren bij het maken van de juiste keuzes en zorgt er zo voor dat jouw klanten weer op een gezond gewicht terecht komen.

Ga aan de slag als professioneel gewichtsconsulent!
Wil je van voeding en gewicht je beroep maken? Met de cursus Gewichtsconsulent kun je ook professioneel aan de slag. Start je eigen onderneming als zelfstandig gewichtsconsulent of sluit je aan bij een voedings- of gezondheidscentrum.

De cursus Gewichtsconsulent is een praktische cursus die voor iedereen gemakkelijk te volgen is. Dankzij de overzichtelijke lessen en de heldere praktijkvoorbeelden leer je in snel tempo alles wat je moet weten over een gezonde leefstijl, voeding en gewicht. Je leert anderen een persoonlijk advies te geven en te helpen een gezonder voedingspatroon op te bouwen.

Ga de strijd aan met de kilo’s!

Cursusinhoud gewichtsconsulent
Met de cursus Gewichtsconsulent heb je een zeer complete en veelzijdige cursus in handen. Je leert alles over een gezonde, evenwichtige voeding en het maken van de juiste keuzes. Daarmee kun je niet alleen je omgeving adviseren over voeding en gezondheid, maar heb je ook alles in huis om een carrière als professioneel gewichtsconsulent te starten.

De cursus bestaat uit een aantal onderdelen:
Basiskennis voedingsleer
Je bekijkt de basis van de voedingsleer: anatomie en fysiologie, de verschillende voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft, de waterhuishouding en de stofwisseling.
Voorlichtingsinstanties
Je maakt kennis met een aantal bekende organisaties die zich bezighouden met voorlichting over voeding en leert welke informatie je waar kunt vinden.
Toegepaste voedingsleer
Je verdiept je verder in de voedingsleer en leert deze ook toe te passen. Je leert over voeding in verschillende levensfases, voedselallergieën en overgevoeligheid, ziekten die door (verkeerde) voeding kunnen ontstaan, eetstoornissen, vermageringsdiëten en verschillende medicijnen.
Voeding en sport
Goede voeding en voldoende beweging gaan hand in hand bij het aanpakken van overgewicht. Je leert hoe je een gezonde voeding kunt combineren met het juiste bewegingsprogramma.
Warenkennis
De producten die je in de winkel kunt kopen moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen. Je leert hoe je etiketten leest, welke wettelijke bepalingen en gezondheidskeurmerken er zijn en hoe je omgaat met voeding en hygiëne.
Dieetleer
Je maakt kennis met een aantal van de bekendste diëten van dit moment en leert hoe deze diëten werken.
Voorlichting en advies
Je leert hoe je zelf voorlichting en advies over gezonde voeding kunt geven. Je verdiept je in het maken (of bestellen) van goed voorlichtingsmateriaal, presentatietechnieken, gesprekstechnieken, leerprocessen en groepsprocessen.
Je eigen bedrijf
Wil je aan de slag als zelfstandig gewichtsconsulent? In dit laatste onderdeel leer je waar je rekening mee moet houden bij het opzetten van je eigen praktijk.

Inclusief GRATIS praktijkdag Coachingsvaardigheden en Gesprekstechnieken.
Als je lid wilt worden en blijven van de BGN, dan dien je te beschikken over aantoonbare ervaring op het gebied van coaching en gesprekstechnieken. Door het volgen van deze praktijkdag voldoe je aan de gestelde voorwaarde en kun je je aanmelden als BGN-lid.

Vooropleiding
Er is geen specifieke vooropleiding nodig om deze cursus te kunnen volgen.

Starten met de cursus
Op elk moment van het jaar kan met deze cursus gestart worden.

Diploma met BGN-erkenning Gewichtsconsulent
Om in aanmerking te komen voor de BGN-Erkenning Gewichtsconsulent dien je verplicht examen af te leggen en deel te nemen aan de praktijkdag. Examen en praktijkdag vinden enkele keren per jaar plaats in Utrecht. De kosten voor dit examen bedragen ca. 125 euro.

Getuigschrift Gewichtsconsulent
Heb je alle huiswerkopdrachten ingestuurd en hiervoor een voldoende beoordeling behaald (minimaal een 5,5)? Dan kun je het waardevolle Getuigschrift Gewichtsconsulent aanvragen. Hiermee bewijs je dat je de cursus hebt gevolgd en hebt afgerond. Na betaling van 28,50 euro ontvang je het waardevolle en fraaie getuigschrift thuis.