NGS Wellnessmassage

Kies voor een leslocatie bij jou in de buurt!
Den Haag, Zoetermeer, Leiden, Rotterdam, Delft, Alphen a/d Rijn, Utrecht, Haarlem, Amstelveen of Almere!

In 30 weken leer je alles over NGS Sportmassage en/of NGS Wellnessmassage en word gediplomeerd masseur! (ook een verkort traject is mogelijk in 8, 12 of 20 weken!)

DEFINITIEVE START!!
Cursus NGS Sportmassage én Wellnessmassage – startdata: maandag 9 t/m 16 september 2019
– maandagavond (19.30 – 22.15 u.)
– dinsdagavond (19.30 – 22.15 u.)
– woensdagochtend (09.30 – 12.15 u.)
– vrijdagochtend (09.30 – 12.15 u.)
– zaterdagochtend (09.30 – 12.15 u.)

Kosten
1499 euro (betaling in 10 termijnen is mogelijk)


SCHRIJF VANDAAG NOG IN VOOR EEN CURSUS NGS Wellnessmasseur!
Ontvang GRATIS een massagestoel OF een massagetafel!

*(kleur kan afwijken)
Deze actie is geldig tot 31 maart 2019

Schrijf nu in voor de gecombineerde opleiding NGS Sportmassage én Wellnessmassage en profiteer van een korting tot wel 1500 euro!!!! geen 2999,- euro maar NU slechts 2499 euro!! SCHRIJF NU IN!

Je leert in 30 weken weken van alles de bouw van het lichaam in het vak anatomie. Je leert over de werking van het lichaam in het vak fysiologie. Je leert over lichaamsverzorging in het vak massagetheorie. Je leert over ethische vraagstukken en gedragsregels voor de wellnessmasseur in het vak kwaliteitszorg.

Verschil met NGS Sportmassage
Daarnaast is er nog een verschil met de inhoud van de cursussen NGS Sportmassage en NGS Wellnessmassage.
In de cursus NGS Wellnessmassage wordt men opgeleid tot een gespecialiseerde masseur met kennis op het gebied van lichamelijke ongemakken.
Als NGS Wellnessmasseur is men in staat om feilloos de pijnlijke spieren tot rust te brengen en kunnen onderbelaste spieren juist geactiveerd worden. Door de zeer goede kennis van het vak anatomie is een NGS Wellnessmasseur in staat om gericht opzoek te gaan naar bron van de ongemak. Dat maakt dat een wellnessmassage erg ontspannend.

Kosten
De totale cursuskosten (excl. examengeld) bedraagt 1499 euro. Het examengeld kost ong. 235 euro. Voor dit cursusbedrag ontvangt u 30 klassikale lessen. Daarnaast ontvangt men de benodigde leermiddelen (incl. papieren lesmaterialen). Gedurende de lesperiode ontvangt men tevens toegang tot digitale lesmaterialen, duizenden oefenvragen, voorbeeld videobeelden van massage, functietesten en tapen en bandageren.
Er videobeelden beschikbaar met alle anatomie-, fysiologie-, massagetheorie en kwaliteitszorglessen. Zo kan men een les dus rustig thuis kijken.

Schrijf nu in!

Wat leer je?
-voetmassage
– onderbeen massage (voorkant)
– kuitmassage
– bovenbeenmassage (voorkant)
– bilmassage
– lage rugmassage
– nekmassage
– schoudergordelmassage
– gezichtsmassage
– buikmassage
– borstmassage

Je wordt een compleet masseur!

Je leert in 30 weken (of 20 lessen = verkorte versie, eventueel 6, 8 of 12 weken-traject op aanvraag) van alles over de bouw van het lichaam in het vak anatomie. Je leert over de werking van het lichaam in het vak fysiologie. Je leert over de massagegeschiedenis, massagehandgrepen en massagetoepassingen in het vak massagetheorie. Je leert over ethische vraagstukken en gedragsregels voor de wellnessmasseur in het vak kwaliteitszorg.

Als je de ambitie hebt om in een wellnesscentrum te gaan werken, dan heeft u het diploma NGS Sportmassage nodig.
Leer professioneel masseren!
DSCI2021

snijzaal-website
reanimatie en AED

Cursusmaterialen
Tijdens de opleiding ontvangt u verschillende materialen, zoals het lesboek Wellnessmassage en verschillende digitale onderwijsdocumenten. Ook ontvangt u een grote fles massagelotion (500 ml), handdoekenset (t.v.v 50 euro) en een cursusmap. Ook zit bij de cursusmaterialen inbegrepen voor de reanimatielessen waarvoor u een officieel NRR-Certificaat ontvangt!

Om op te vallen ontvangt u unieke en originele Fysicas masseurs t-shirt!

Ook kunt u oefenen met 1000-en multiple choice vragen. Ook krijgt u een anatomie kwartetspel, anatomie memoryspel en toegang tot onze digitale onderwijsportaal. Hier vindt u verschillende filmpjes van de theorie lessen anatomie en fysiologie. Maar ook treft u hier filmpjes aan de diverse massages, functieonderzoeken, bandages en tapes.

Wanneer en waar worden lessen gegeven?
Er worden zowel ochtendlessen (09.30 – 12.00 u.), als avondlessen (19.30 – 22.00 u.) gegeven. Je volgt 1x per week les. Ben je ziek, verhinderd, dan kom je je les gewoon op een andere dag inhalen. Ook zijn alle lessen digitaal beschikbaar. Je kan daardoor vanuit huis de les gewoon bekijken! Zo blijf je goed actief betrokken bij de lessen. Heb je meer hulp of ondersteuning nodig, dan bieden wij tijdens de reguliere lessen ook gratis extra les aan!

Wat leert een NGS Wellnessmasseur?
Een sportmasseur leert verschillende lichaamsregio’s te masseren, zoals:
– voeten
– voorkant onderbeen
– zijkant onderbeen
– achterkant onderbeen (kuiten)
– aanhechtingen rond de knie
– voorkant bovenbeen (‘quadriceps’)
– achterkant bovenbeen (‘hamstrings’)
– binnenkant bovenbeen (‘adductoren’)
– buitenkant bovenbeen (‘abductoren’)
– bilspieren
– lage rugspieren
– borstspieren
– buikspieren
– nekspieren
– schouderspieren
– voorkant bovenarmspieren (biceps)
– achterkant bovenarmspieren (triceps)
– aanhechtingen rond de elleboog
– voorkant onderarmspieren (flexoren)
– achterkant onderarmspieren (extensoren)
– pols/handspieren

Een Wellnessmasseur leert dus ook gezichtsmassage en buikmassage.

UNIEK: alleen bij Fysicas kunt u de gecombineerde cursus NGS Sport- en Wellnessmassage volgen! Word een compleet professioneel masseur! Schrijf nu in!

Portfolio
Voor het praktijkassessment NGS Wellnessmassage, dient de Wellnessmasseur zich te presenteren door middel van een portfolio. In het portfolio zijn de gegevens van Wellnessmasseur opgenomen, evenals de examenuitslagen van de theorievakken. Daarnaast zijn er vier cliëntendossiers (romp, onderste extremiteit (= benen), en bovenste extremiteit (= armen) opgenomen. Ook bevindt zich hierin een stageverslag en geldig officieel reanimatiecertificaat.

Stage
Een NGS Wellnessmasseur dient 4 stage uren te verantwoorden in het portfolio. Een stage kan gelopen worden in een reguliere massagepraktijk, eventueel een fysiotherapiepraktijk.
Het is de aanbeveling om wekelijks tenminste 1 uur stage te lopen. Op deze manier ontwikkelt men op een rustig tempo zijn vaardigheden. De cursist dient zelf te zorgen voor een stageadres. Bij Massageles.nl zijn enkele stageplaatsen bekend en de cursist ondersteunen bij het vinden van een geschikte stageplaats.

Examen
Men dient de Kennistoets (anatomie/fysiologie) af te leggen.
De praktijkassessments zijn alleen toegankelijk als u de kennistoets haalt. Doorgaans kunt u in 3 tijdsvakken per jaar praktijkassesment doen, te weten in februari, juni, oktober/november.

Kosten
De totale cursuskosten (excl. examengeld) bedraagt 1499 euro. Het examengeld kost ong. 240euro. Voor dit cursusbedrag ontvangt u 30 klassikale lessen. Daarnaast ontvangt men de benodigde leermiddelen (incl. papieren lesmaterialen). Gedurende de lesperiode ontvangt men tevens toegang tot digitale lesmaterialen, duizenden oefenvragen, voorbeeld videobeelden van massage, functietesten en tapen en bandageren.