NGS Wellnessmassage

Cursus NGS Sportmassage, NGS Sportzorgmassage en NGS Wellnessmassage
NIEUWE startdata: maandag 13 januari 2020, dinsdag 14 januari 2020, woensdag 15 januari 2020, vrijdag 17 januari 2020 en zaterdag 18 januari 2020

  • Maandagavond (19.30 – 22.15 u.)
  • Dinsdagavond (19.30 – 22.15 u.)
  • Woensdagochtend (09.30 – 12.15 u.)
  • Woensdagavond (19.30 – 22.15 u.)
  • Vrijdagochtend (09.30 – 12.15 u.)
  • Zaterdagochtend (09.30 – 12.15 u.)

Kies voor een leslocatie bij jou in de buurt.
Den Haag, Zoetermeer, Leiden, Rotterdam, Delft, Alphen a/d Rijn, Utrecht, Haarlem, Amstelveen of Almere.

In 30 weken leer je alles over NGS Wellnessmassage en word je gediplomeerd wellnessmasseur. Een verkort traject is mogelijk in 8, 12 of 20 weken.

Kosten
1.499 euro (betaling in 10 termijnen is mogelijk)

SCHRIJF VANDAAG NOG IN EN ONTVANG GRATIS EEN MASSAGETAFEL OF MASSAGESTOEL! OP=OP

*(kleur kan afwijken)

Je leert in 30 weken van alles over de bouw van het lichaam tijdens het vak anatomie en over de werking van het lichaam bij het vak fysiologie. Tijdens het vak massagetheorie leer je o.a. over de massagegeschiedenis, massagehandgrepen en massagetoepassingen. Over ethische vraagstukken en gedragsregels voor de wellnessmasseur leer je bij het vak kwaliteitszorg.

Verschil met NGS Sportmassage
NGS Wellnessmassage is op mbo 3 niveau en NGS Sportmassage op niveau mbo 4/5. Daarnaast is er nog een verschil met de inhoud van de cursussen NGS Sportmassage en NGS Wellnessmassage.
In de cursus NGS Wellnessmassage wordt men opgeleid tot een gespecialiseerde wellnessmasseur met kennis op het gebied van lichamelijke ontspanning.
Als NGS Wellnessmasseur is men in staat om feilloos de gespannen en pijnlijke spieren tot rust te brengen. Door de zeer goede kennis van het vak anatomie is een NGS Wellnessmasseur in staat om gericht op zoek te gaan naar bron van de ongemak. Dat maakt dat een wellnessmassage erg ontspannend.

Kosten
1.499 euro (excl. examengeld)
Het examengeld bedraagt ca. 240 euro.
Voor het cursusbedrag ontvang je 30 klassikale lessen. Daarnaast ontvangt men de benodigde leermiddelen (incl. papieren lesmaterialen). Gedurende de lesperiode ontvangt men tevens toegang tot digitale lesmaterialen, duizenden oefenvragen, voorbeeld-videobeelden van massage. Er zijn videobeelden beschikbaar met alle anatomie-, fysiologie-, massagetheorie- en kwaliteitszorglessen. Zo kan men een les rustig thuis kijken.

Wat leer je?
– voetmassage
– onderbeen massage (voorkant)
– kuitmassage
– bovenbeenmassage (voorkant)
– bilmassage
– lage rugmassage
– nekmassage
– schoudergordelmassage
– gezichtsmassage
– buikmassage
– borstmassage

Een Wellnessmasseur leert ook gezichtsmassage en buikmassage. Je wordt een compleet wellnessmasseur!

Als je de ambitie hebt om in een wellnesscentrum te gaan werken, dan heb je het diploma NGS Sportmassage nodig.

Leer professioneel masseren!

DSCI2021

Cursusmaterialen
Tijdens de opleiding ontvang je verschillende materialen, zoals het lesboek Wellnessmassage en verschillende digitale onderwijsdocumenten. Ook ontvang je een grote fles massagelotion (500 ml), handdoekenset (t.w.v 50 euro) en een cursusmap. Ook inbegrepen reanimatielessen waarvoor je een officieel NRR-Certificaat ontvangt t.b.v. je portfolio.

Om op te vallen ontvang je gratis het unieke en originele Fysicas masseurs t-shirt!

Er zijn 1000-en multiple choice vragen om mee te oefenen. Je krijgt een anatomie kwartetspel, anatomie memoryspel en toegang tot onze digitale onderwijsportaal. Hier vind je verschillende filmpjes van de theorielessen anatomie en fysiologie. Maar ook tref je hier filmpjes aan met de diverse massages, functieonderzoeken, bandages en tapes.

Wanneer en waar worden lessen gegeven?
Er worden zowel ochtendlessen (09.30 – 12.00 u.), als avondlessen (19.30 – 22.00 u.) gegeven. Je volgt 1x per week les. Ben je ziek of verhinderd, dan kom je je les gewoon op een andere dag inhalen. Ook zijn alle lessen digitaal beschikbaar. Je kan daardoor vanuit huis de les gewoon bekijken. Zo blijf je goed actief betrokken bij de lessen. Heb je meer hulp of ondersteuning nodig, dan bieden wij tijdens de reguliere lessen ook gratis extra les aan!

Portfolio
Voor het praktijkassessment NGS Wellnessmassage, dient de Wellnessmasseur zich te presenteren door middel van een portfolio. In het portfolio zijn de gegevens van Wellnessmasseur opgenomen, evenals de examenuitslagen van de theorievakken. Daarnaast zijn er drie cliƫntendossiers (romp, onderste extremiteit (= benen), en bovenste extremiteit (= armen)) opgenomen. Ook bevindt zich hierin een stageverslag en geldig officieel reanimatiecertificaat.

reanimatie en AED

Stage
Een NGS Wellnessmasseur dient 4 uur stage te verantwoorden in het portfolio. Een stage kan gelopen worden in een reguliere massagepraktijk, eventueel een fysiotherapiepraktijk.
Het is de aanbeveling om wekelijks tenminste 1 uur stage te lopen. Op deze manier ontwikkelt men op een rustig tempo zijn vaardigheden. De cursist dient zelf te zorgen voor een stageadres. Bij Massageles.nl zijn enkele stageplaatsen bekend. Massageles.nl kan de cursist ondersteunen bij het vinden van een geschikte stageplaats.

snijzaal-website

Examen
Men dient de theorie-examens via het CITO af te leggen (anatomie, fysiologie, massagetheorie en kwaliteitszorg). Ben je geslaagd voor een theorie-examen, dan blijft het certificaat een jaar geldig. De praktijkassessments zijn alleen toegankelijk als de theorie-examens positief zijn afgesloten en nog geldig zijn. Doorgaans kun je in 3 tijdsvakken per jaar praktijkassesment doen, te weten in februari, juni, oktober/november.

UNIEK: alleen bij Fysicas/Massageles.nl kun je de gecombineerde cursus NGS Sportmassage en NGS Wellnessmassage volgen. Word een compleet professioneel masseur! Schrijf nu in!