NGS Sportmassage

Kies voor een leslocatie bij jou in de buurt!
Den Haag, Zoetermeer, Leiden, Rotterdam, Delft, Alphen a/d Rijn, Utrecht, Haarlem, Amstelveen of Almere!

In 30 weken leer je alles over NGS Sportmassage en/of NGS Wellnessmassage en word gediplomeerd masseur! (ook een verkort traject is mogelijk in 8, 12 of 20 weken!)

DEFINITIEVE START!!
Cursus NGS Sportmassage én Wellnessmassage – startdata: maandag 9 t/m 16 september 2019
– maandagavond (19.30 – 22.15 u.)
– dinsdagavond (19.30 – 22.15 u.)
– woensdagochtend (09.30 – 12.15 u.)
– vrijdagochtend (09.30 – 12.15 u.)
– zaterdagochtend (09.30 – 12.15 u.)

Kosten
1499 euro (betaling in 10 termijnen is mogelijk)

NGS Sportmassage én NGS Wellnessmassage

Wil jij graag het diploma NGS Sportmassage én het diploma NGS Wellnessmassage halen? Schrijf dan nu in voor de gecombineerde opleiding NGS Sportmassage én NGS Wellnessmassage en profiteer van een korting tot wel 1500 euro. Geen 2999,- euro maar NU slechts 2499 euro!! SCHRIJF NU IN!

Je leert in 30 weken (of 20 lessen = verkorte versie, eventueel 6, 8 of 12 weken-traject op aanvraag) van alles over de bouw van het lichaam in het vak anatomie. Je leert over de werking van het lichaam in het vak fysiologie. Je leert over de sportverzorging in het vak massagetheorie. Je leert over ethische vraagstukken en gedragsregels voor de sportmasseur in het vak kwaliteitszorg.

Verschil met NGS Wellnessmassage
De cursus NGS Sportmassage is verschillend qua uitstroomniveau. De cursus NGS Sportmassage is op MBO niveau 4/5. De cursus NGS Wellnessmassage is op MBO niveau 3. Je kan altijd switchen tijdens de cursus naar NGS Sportmassage of je kunt voor beide diploma’s gaan.

Als je de ambitie hebt om in een wellnesscentrum te gaan werken, dan heeft u het diploma NGS Sportmassage nodig.
Leer professioneel masseren!
DSCI2021

Daarnaast is er nog een verschil met de inhoud van de cursussen.
In de cursus NGS Sportmassage wordt men opgeleid tot een gespecialiseerde masseur met kennis op het gebied van lichamelijke ongemakken.
Als NGS Sportmasseur is men in staat om feilloos de pijnlijke spieren tot rust te brengen en kunnen onderbelaste spieren juist geactiveerd worden. Door de zeer goede kennis van het vak anatomie is een NGS Sportmasseur in staat om gericht opzoek te gaan naar bron van de ongemak. Dat maakt dat een sportmassage erg effectief is.
snijzaal-website
reanimatie en AED

Cursusmaterialen
Tijdens de opleiding ontvangt u verschillende materialen, zoals het Oefenboek Sportmassage en verschillende digitale onderwijsdocumenten. Ook ontvangt u diverse tape- en bandage materialen (t.w.v. 50 euro), een grote fles massagelotion (500 ml), handdoekenset en een cursusmap. Ook zit bij de cursusmaterialen inbegrepen het EHBSO-protocol en de reanimatielessen waarvoor u een officieel NRR-Certificaat ontvangt!

Om op te vallen ontvangt u unieke en originele Fysicas masseurs t-shirt!

Ook kunt u oefenen met 1000-en multiple choice vragen. Ook krijgt u een anatomie kwartetspel, anatomie memoryspel en toegang tot onze digitale onderwijsportaal. Hier vindt u verschillende filmpjes van de theorie lessen anatomie en fysiologie. Maar ook treft u hier filmpjes aan de diverse massages, functieonderzoeken, bandages en tapes.

Wanneer en waar worden lessen gegeven?
Er worden zowel ochtendlessen, als avondlessen gegeven. Je volgt 1x per week les. Ben je ziek, verhinderd, dan kom je je les gewoon op een andere dag inhalen. Ook zijn alle lessen digitaal beschikbaar. Je kan daardoor vanuit huis de les gewoon bekijken! Zo blijf je goed actief betrokken bij de lessen. Heb je meer hulp of ondersteuning nodig, dan bieden wij tijdens de reguliere lessen ook gratis extra les aan!

Wat leert een NGS Sportmasseur?
Een sportmasseur leert verschillende lichaamsregio’s te masseren, zoals:
– voeten
– voorkant onderbeen
– zijkant onderbeen
– achterkant onderbeen (kuiten)
– aanhechtingen rond de knie
– voorkant bovenbeen (‘quadriceps’)
– achterkant bovenbeen (‘hamstrings’)
– binnenkant bovenbeen (‘adductoren’)
– buitenkant bovenbeen (‘abductoren’)
– bilspieren
– lage rugspieren
– borstspieren
– buikspieren
– nekspieren
– schouderspieren
– voorkant bovenarmspieren (biceps)
– achterkant bovenarmspieren (triceps)
– aanhechtingen rond de elleboog
– voorkant onderarmspieren (flexoren)
– achterkant onderarmspieren (extensoren)
– pols/handspieren

Een sportmasseur leert dus geen gezichtsmassage.

UNIEK: alleen bij Massageles.nl kunt u de gecombineerde cursus NGS Sport- en Wellnessmassage volgen! Word een compleet masseur! Schrijf nu in!

Een NGS Sportmasseur leert ook verschillende functietesten.


Zowel actieve testen (AROM), passieve testen (PROM) en weerstandstesten – uit te voeren in verschillende gewrichten, zoals:
– tenen
– enkelgewricht
– kniegewricht
– heupgewricht
– rug
– nek
– schoudergewricht
– ellebooggewricht
– polsgewricht
– vingers

Voor het ondersteunen van pijnlijke en gescheurde spieren leert een NGS Sportmasseur verschillende gewrichtsimmobiliserende tapeconstructies aan te leggen.

Voor het ondersteunen van pijnlijke en gescheurde spieren leert een NGS Sportmasseur om verschillende spierophangingen uit te voeren, zoals:
(m. staat voor musculus. Dit betekent in het Latijn spier. mm. staat voor musculi. Dit is in het Latijn spieren)
– m. gastrocnemius
– mm. adductoren
o m. gracilis
– m. quadriceps femoris
o m. rectus femoris
o m. vastus lateralis
o m. vastus medialis
o m. vastus intermedius
– m. deltoideus
– m. biceps brachii
– m. triceps brachii
– mm. flexorii
– mm. extensorii

Een NGS Sportmasseur is ook in staat om spierlengtetesten uit voeren, door de spieren actief op rek te brengen.De spieren die op rek gebracht door een sportmasseur zijn:
– m. gastrocnemius
– m. soleus
– m. rectus femoris
– hamstrings
– korte adductoren
– lange adductoren
– m. erector spinae (de lange ruggenstrekker)
– buikspieren
– m. biceps brachii
– m. triceps brachii
– mm. flexorii
– mm. extensorii

Portfolio
Voor het praktijkassessment NGS Sportmassage, dient de sportmasseur zich te presenteren door middel van een portfolio. In het portfolio zijn de gegevens van sportmasseur opgenomen, evenals de examenuitslagen van de theorievakken. Daarnaast zijn er drie cliëntendossiers (romp, onderste extremiteit (= benen), en bovenste extremiteit (= armen) opgenomen. Ook bevindt zich hierin een stageverslag en geldig officieel reanimatiecertificaat.

Stage
Een NGS Sportmasseur dient 4 stage uren te verantwoorden in het portfolio. Een stage kan gelopen worden in een reguliere sportmassagepraktijk, eventueel een fysiotherapiepraktijk.
Het is de aanbeveling om wekelijks tenminste 1 uur stage te lopen. Op deze manier ontwikkelt men op een rustig tempo zijn vaardigheden. De cursist dient zelf te zorgen voor een stageadres. Bij Massageles.nl zijn enkele stageplaatsen bekend en de cursist ondersteunen bij het vinden van een geschikte stageplaats.

Examen
Men dient examen te doen in de 4 theorievakken anatomie, fysiologie, massagetheorie en kwaliteitszorg. De theorie examens worden afgenomen door het CITO. De geldigheid van een theoriecertificaat is 1 jaar. Na het behalen van alle 4 de theorievakken, kunt u op gaan voor het praktijkassessment van het NGS.

U kunt de theorievakken eindeloos herkansen (ter betaling). De praktijkassessments zijn alleen toegankelijk als alle theoriecertificaten nog geldig zijn. Doorgaans kunt u in 3 tijdsvakken per jaar praktijkassesment doen, te weten in februari, juni, oktober/november.

Kosten
De totale cursuskosten (excl. examengeld) bedraagt 1499 euro. Het examengeld kost ong. 240 euro. Voor dit cursusbedrag ontvangt u 30 klassikale lessen. Daarnaast ontvangt men de benodigde leermiddelen (incl. papieren lesmaterialen). Gedurende de lesperiode ontvangt men tevens toegang tot digitale lesmaterialen, duizenden oefenvragen, voorbeeld videobeelden van massage, functietesten en tapen en bandageren.