NGS Sportmassage

Cursus NGS Sportmassage, NGS Sportzorgmassage en NGS Wellnessmassage
NIEUWE startdata: maandag 13 januari 2020, dinsdag 14 januari 2020, woensdag 15 januari 2020, vrijdag 17 januari 2020 en zaterdag 18 januari 2020

  • Maandagavond (19.30 – 22.15 u.)
  • Dinsdagavond (19.30 – 22.15 u.)
  • Woensdagochtend (09.30 – 12.15 u.)
  • Woensdagavond (19.30 – 22.15 u.)
  • Vrijdagochtend (09.30 – 12.15 u.)
  • Zaterdagochtend (09.30 – 12.15 u.)

Kies voor een leslocatie bij jou in de buurt.
Den Haag, Zoetermeer, Leiden, Rotterdam, Delft, Alphen a/d Rijn, Utrecht, Haarlem, Amstelveen of Almere.

In 30 weken leer je alles over NGS Sportmassage en word je gediplomeerd sportmasseur. Je leert in 30 weken (of 20 lessen = verkorte versie, eventueel 8 of 12 weken-traject op aanvraag) van alles over de bouw van het lichaam in het vak anatomie. Verder leer je over de werking van het lichaam in het vak fysiologie. In het vak massagetheorie leer je over de sportverzorging. Ethische vraagstukken en gedragsregels voor de sportmasseur leer je in het vak kwaliteitszorg.

Kosten
1.499 euro (betaling in 10 termijnen is mogelijk)

SCHRIJF VANDAAG NOG IN EN ONTVANG GRATIS EEN MASSAGETAFEL OF MASSAGESTOEL! OP=OP

*(kleur kan afwijken)

Verschil met NGS Wellnessmassage
De cursus NGS Sportmassage is verschillend qua uitstroomniveau. De cursus NGS Sportmassage is op MBO niveau 4/5. De cursus NGS Wellnessmassage is op MBO niveau 3. Je kan altijd switchen tijdens de cursus naar NGS Sportmassage of je kunt voor beide diploma’s gaan.

Als je de ambitie hebt om in een wellnesscentrum te gaan werken, dan heb je het diploma NGS Sportmassage nodig.

Leer professioneel masseren!

DSCI2021

Behalve een niveauverschil is er nog een verschil met de inhoud van de cursussen.
In de cursus NGS Sportmassage wordt men opgeleid tot een gespecialiseerde masseur met kennis op het gebied van lichamelijke ongemakken.
Als NGS Sportmasseur is men in staat om feilloos de pijnlijke spieren tot rust te brengen en onderbelaste spieren juist te activeren. Door de zeer goede kennis van het vak anatomie is een NGS Sportmasseur in staat om gericht op zoek te gaan naar bron van de ongemak. Dat maakt dat een sportmassage erg effectief is.
snijzaal-website
reanimatie en AED

Cursusmaterialen
Tijdens de opleiding ontvang je verschillende materialen, zoals het Oefenboek Sportmassage en verschillende digitale onderwijsdocumenten. Ook ontvang je diverse tape- en bandage materialen, een grote fles massagelotion (500 ml), een handdoekenset en een cursusmap (t.w.v. 50 euro). Ook zit bij de cursusmaterialen inbegrepen het EHBSO-protocol en de reanimatielessen waarvoor je een officieel NRR-Certificaat ontvangt.

Om op te vallen ontvang je gratis het unieke en originele Fysicas masseurs t-shirt!

Er zijn 1000-en multiple choice vragen beschikbaar om mee te oefenen. Ook krijg je een anatomie kwartetspel, anatomie memoryspel en toegang tot onze digitale onderwijsportaal. Hier vind je verschillende filmpjes van de theorielessen anatomie en fysiologie. Verder zijn hier filmpjes te vinden met de diverse massages, functieonderzoeken, bandages en tapes.

Wanneer en waar worden lessen gegeven?
Er worden zowel ochtendlessen, als avondlessen gegeven. Je volgt 1x per week les. Ben je ziek of verhinderd, dan kom je je les gewoon op een andere dag inhalen. Ook zijn alle lessen digitaal beschikbaar. Je kunt daardoor vanuit huis de les gewoon bekijken. Zo blijf je goed actief betrokken bij de lessen. Heb je meer hulp of ondersteuning nodig, dan bieden wij tijdens de reguliere lessen ook gratis extra les aan!

Wat leert een NGS Sportmasseur?
Een sportmasseur leert verschillende lichaamsregio’s te masseren, zoals:
– voeten
– voorkant onderbeen
– zijkant onderbeen
– achterkant onderbeen (kuiten)
– aanhechtingen rond de knie
– voorkant bovenbeen (‘quadriceps’)
– achterkant bovenbeen (‘hamstrings’)
– binnenkant bovenbeen (‘adductoren’)
– buitenkant bovenbeen (‘abductoren’)
– bilspieren
– lage rugspieren
– borstspieren
– buikspieren
– nekspieren
– schouderspieren
– voorkant bovenarmspieren (biceps)
– achterkant bovenarmspieren (triceps)
– aanhechtingen rond de elleboog
– voorkant onderarmspieren (flexoren)
– achterkant onderarmspieren (extensoren)
– pols/handspieren

Een sportmasseur leert geen gezichtsmassage.

UNIEK: alleen bij Massageles.nl kun je de gecombineerde cursus NGS Sport- en Wellnessmassage volgen. Word een compleet masseur! Schrijf nu in!

Een NGS Sportmasseur leert ook verschillende functietesten.


Zowel actieve testen (AROM), passieve testen (PROM) en weerstandstesten – uit te voeren in verschillende gewrichten, zoals:
– tenen
– enkelgewricht
– kniegewricht
– heupgewricht
– rug
– nek
– schoudergewricht
– ellebooggewricht
– polsgewricht
– vingers

Voor het ondersteunen van pijnlijke en gescheurde spieren leert een NGS Sportmasseur verschillende gewrichtsimmobiliserende tapeconstructies aan te leggen.

Voor het ondersteunen van pijnlijke en gescheurde spieren leert een NGS Sportmasseur om verschillende spierophangingen uit te voeren, zoals:
(m. staat voor musculus. Dit betekent in het Latijn spier. mm. staat voor musculi. Dit is in het Latijn spieren)
– m. gastrocnemius
– mm. adductoren
o m. gracilis
– m. quadriceps femoris
o m. rectus femoris
o m. vastus lateralis
o m. vastus medialis
o m. vastus intermedius
– m. deltoideus
– m. biceps brachii
– m. triceps brachii
– mm. flexorii
– mm. extensorii

Een NGS Sportmasseur is ook in staat om spierlengtetesten uit voeren, door de spieren actief op rek te brengen.De spieren die op rek gebracht worden door een sportmasseur zijn:
– m. gastrocnemius
– m. soleus
– m. rectus femoris
– hamstrings
– korte adductoren
– lange adductoren
– m. erector spinae (de lange rugstrekker)
– buikspieren
– m. biceps brachii
– m. triceps brachii
– mm. flexorii
– mm. extensorii

Portfolio
Voor het praktijkassessment NGS Sportmassage, dient de sportmasseur zich te presenteren door middel van een portfolio. In het portfolio zijn de gegevens van sportmasseur opgenomen, evenals de examenuitslagen van de theorievakken. Daarnaast zijn er drie cliëntendossiers (romp, onderste extremiteit (= benen), en bovenste extremiteit (= armen)) opgenomen. Ook bevindt zich hierin een stageverslag, het protocol EHBSO en geldig officieel reanimatiecertificaat.

Stage
Een NGS Sportmasseur dient 4 uur stage te verantwoorden in het portfolio. Een stage kan gelopen worden in een reguliere sportmassagepraktijk, eventueel een fysiotherapiepraktijk.
Het is de aanbeveling om wekelijks tenminste 1 uur stage te lopen. Op deze manier ontwikkelt men op een rustig tempo zijn vaardigheden. De cursist dient zelf te zorgen voor een stageadres. Bij Massageles.nl zijn enkele stageplaatsen bekend. Massageles.nl kan de cursist ondersteunen bij het vinden van een geschikte stageplaats.

Examen
Men dient examen te doen in de 4 theorievakken anatomie, fysiologie, massagetheorie en kwaliteitszorg. De theorie-examens worden afgenomen door het CITO. De geldigheid van een theoriecertificaat is 1 jaar. Na het behalen van alle 4 de theorievakken, kun je op gaan voor het praktijkassessment van het NGS.

Je kunt de theorievakken eindeloos herkansen (tegen betaling). De praktijkassessments zijn alleen toegankelijk als alle theoriecertificaten nog geldig zijn. Doorgaans kun je in 3 tijdsvakken per jaar praktijkassesment doen, te weten in februari, juni, oktober/november.

Kosten
De totale cursuskosten (excl. examengeld) bedraagt 1.499 euro. Het examengeld bedraagt ca. 240 euro. Voor dit cursusbedrag ontvang je 30 klassikale lessen. Daarnaast ontvangt men de benodigde leermiddelen (incl. papieren lesmaterialen). Gedurende de lesperiode ontvangt men tevens toegang tot digitale lesmaterialen, duizenden oefenvragen, voorbeeld videobeelden van massage, functietesten en tapen en bandageren.

Twee diploma’s halen! Unieke combinatiecursus NGS Sportmassage én NGS Wellnessmassage

Wil jij graag het diploma NGS Sportmassage én het diploma NGS Wellnessmassage halen? Schrijf dan nu in voor de gecombineerde opleiding NGS Sportmassage én NGS Wellnessmassage en profiteer van een korting van bijna 500 euro. Geen 2.998,- euro maar NU slechts 2.499 euro!! SCHRIJF NU IN!