Hotstonemassage

Hot Stone Massage is een relatief nieuwe vorm van massage in Europa, terwijl het in principe al eeuwen oud is. In Engeland gebruikten ze eeuwen geleden de “Holdstones”. In Azië en India waren de stenen de voorlopers van de acupunctuur-naalden. In Amerika wordt het al eeuwenlang door de Indianen gedaan en ook Japan heeft zijn eigen vorm.

Hot stone massage
In 1993 werd Hot Stone Massage in de Verenigde Staten door Mary Nelson “herontdekt”. Haar La Stone-therapie maakt gebruik van basaltstenen, die zijn ontstaan door de lava van vulkanen. De afgekoelde lava stukken hebben eeuwenlang in rivierbeddingen gelegen en hebben daardoor mooie ronde vormen gekregen.

Aan de oostkant van de Verenigde Staten werkt Carollanne Crichton met stenen uit de zee en zij noemt haar massage Healing Stone Massage. Het enige verschil tussen beiden is op therapeutisch vlak. De basaltstenen worden met gewoon water warm gehouden en de zeestenen met zoutwater. Carollane Crichton beweert dat de zeestenen langer warmte vasthouden.

Hot stone massage: Ontspannend en helend.

Hot Stone Massage is een gecombineerde vorm van intuïtieve massage, thermotherapie en aromatherapie, vanuit de gedachtegang “Geest, Ziel en Lichaam zijn één”. De massage heeft een diepe ontspannende en helende werking. De thermotherapie kan bestaan uit hete, warme en koude stenen, net waar persoonlijke behoefte aan is.

Over het algemeen wordt het lichaam eerst met handen gemasseerd en daarna met hete stenen. Dit geeft het effect dat er een diepere ontspanning ontstaat, maar ook dat de bloed- en lymfestromen beter gaan stromen. Blokkades in spierweefsel worden makkelijker opgelost, niet alleen door de massage maar ook door de warmte. Als een lichaamsdeel gemasseerd is, wordt dat deel bedekt met warme stenen. Het voelt dan alsof warme handen nog overal energieën door blijven geven en dat zorgt voor een zeer prettige ervaring.