BLOG

Blog #1 – Hoe kies je de juiste opleiding?

Alle opleidingsinstituten die opleiden voor het diploma NGS Sportmassage voldoen aan minimaal dezelfde eisen als het om opleidingsinhoud gaat. Overal waar je naar toe gaat, zou je – na het volgen van de lessen – het diploma NGS Sportmassage moeten kunnen halen.

Waarom kies je voor Massageles.nl?

De Groepsgrootte
Fysicas/Massageles.nl werkt met kleine groepen. De maximale groepsgrootte is 12 cursisten. Zijn er meer dan 12 deelnemers, dan is er altijd een 2e docent aanwezig in de praktijklessen. Op die manier zijn er nooit meer dan 6 cursisten (dus 3 masseurs per beurt) per docent gekoppeld. Op die manier krijg je als cursist veel persoonlijke aandacht en kan er écht gekeken worden naar jou.

Blog #2 – Online Anatomie en fysiologie oefeningen
Wil je vanuit huis oefenen met de Latijnse namen van de botstukken en de spieren? Wil je fysiologie-onderwerpen meer uitdiepen? Dan zijn er online voldoende (gratis) oefenmogelijkheden.

Blog #3 – Hoe kies je de juiste tape?
Afhankelijk van het letsel kies je de tape.
Bij een zwaar bandletsel kies je voor sterke elastische kleefbandage. Deze elastische kleefbandage kan je verstevigen met sporttapestroken. Met de sporttapestroken kan je een specifieke beweging remmen.

Grofweg kun je stellen:
1. Is het letsel net gebeurd (0 tot 48 uur): PRICES-regels toepassen (Pressure, Rest, Ice/immobilisation, Compression/Cooling, Elevation, Support)
2. 48 uur tot 1 week na het letsel: 2 lagen kleefbandage + 2 lagen sporttape
3. van 1 week tot 2 weken ná het letsel: 1 laag kleefbandage + 1 laag sporttape
4. van 2 week tot 3 weken ná het letsel: 1 laag kleefbandage + 0 lagen sporttape
5. van 3 week tot 4 weken ná het letsel: 0 lagen kleefbandage + 2 lagen sporttape
5. van 4 week tot 5 weken ná het letsel: 0 lagen kleefbandage + 1 laag sporttape
6. van 5 week tot 6 weken ná het letsel: 1 laag sporttape afbouwen tot geen kunstmatige ondersteuning.